ROLADA BAJADERA: Prijavljen od: pirana | Dodat dana: 8 Apr 2013 Sastojci:

400 g - grubo mlevenog keksa sa maslacem (Petit Beurre)
400 g - mlevenih pečenih lešnjaka
400 g - šećera u prahu
10 kašika - tople vode
400 g - rastopljenog maslaca
100 g - čokolade za kuvanje

Priprema:

Sve sastojke, osim čokolade, pomešati i smesu podeliti u dva dela. Oba ostaviti u hladnjaku dva sata. Izvaditi i u jedan deo dodati rastopljenu čokoladu za kuvanje.

Slaganje u lim:

Smesu u kojoj nema čokolade prvu rasporediti na lim. Na nju rasporediti smesu s čokoladom. Ostaviti u hladnjak da se ohladi. Rezati hladno.

Slaganje u roladu i trokut:

Jedan deo smese (iz hladnjaka) prije dodavanja čokolade razdeliti tako da se u 2/3 stavi čokolada (oko 70 g), a 1/3 ostane žuta. Na prozirnu foliju najprije razvaljati crnu smjesu, a zatim na nju staviti žutu. Bolje je da žuta bude više po sredini, tako da kad se bude rolala lepše izgleda. Pažljivo zarolati uz pomoć folije, čvrsto zamotati u roladu i ostaviti u hladnjaku i rezati kad se dobro stisne.

Preostalu polovinu smese rasporediti obrnuto, 2/3 ostaviti žuto, a u 1/3 se stavi čokolada (30 g). Kalup trokut prekriti prozirnom folijom (neka prelazi ivice kalupa), utisnuti najpre žutu smjesu uz stranice kalupa i ostaviti sredinu šuplju. U tu šupljinu utisnuti smeđu smesu. Čvrsto obložiti folijom i ostaviti u hladnjak barem 2 sata pre rezanja.

Besplatan recept obezbedio: Sitni kolači © 2017
http://www.sitnikolaci.com/: